Vas megye legerősebb kollégistája

Több évre visszatekintő hagyománya van már a Savaria Műszaki Szakképző iskolában a fekvenyomó versenynek, ami a „Ki Vas megye legerősebb középiskolai kollégistája?”címmel vállt népszerűvé a diákok körében. Ezúttal a versenyt, egy ünnepi megemlékezés, és terem avató ünnepség előzte meg.

Fotógaléria a képekre kattintva látható.

A kondicionáló termet, Horváth Gergely emlékére avatták fel, s a versenyt a következő évtől róla nevezik el, és „Horváth Gergely Emlékverseny” néven rendezik meg, jövőre immár 15. alkalommal.


Horváth Gergely egykor Saváriás diák volt, foglalkozott a történelem tudományával, sporthorgászattal, focival és a testépítéssel. Legerősebb kollégista versenyre sokszor készítette fel és kísérte a Péterfys diákokat. Gergőnek a labdarúgás volt a mindene, futballista akart lenni. 16 évesen már Ausztriában focizott. Később az edzőteremben hamar kiderült, hogy fiatal kora ellenére, erősebb volt a játékostársainál.18 éves korától számítható az az időszak, amikor komolynak mondható, rendszeres edzéseket végzett. Mindent tudni akart a body buildingről. Minél nagyobb eredményeket ért el, annál többre vágyott. Így lett testépítő. Élvezte ezt az életmódot, és nagyon komolyan vette a testépítést. Saváriás diákként felvételizett a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi karára. És sikerült! Gyönyörű szegedi évek következtek, mikor is még jobban elmerülhetett a testépítés világában. Horváth Zoltán Tisza-parti edzőterme jelentette neki a Kánaánt. Itt értékelődött át addigi testépítő tevékenysége. Első versenyén1998-ban vett részt. Az újonc kategóriában 74 kilogrammos mérlegeléssel az ötödik helyen végzett. A következő évben már masszívabb tömeggel rendelkezett, egy helyezést sikerült javítania, negyedik lett. A ’99-es verseny után egy hosszabb szünet következett. Elvégezte az egyetemet, hazajött Szombathelyre és az Öntöde Sportcentrumban edzett tovább. A 2004-2005-ben aztán, mintha be akarta volna pótolni a kiesést, majdnem minden hazai testépítő versenyen elindult, a Mátra Kupán második lett. Az MLO Olimpián szintén második lett. Aztán jött a Magyar Bajnokság, ahol Németh Pisti és Tozó mögött lett bronzérmes. Ezt a harmadik helyezést tartotta a legértékesebbnek, hiszen Magyarország két legjobban felkészült testépítője tudta csak legyőzni. A Superbody versenyen pedig, az abszolút kategóriában sikerült ötödikként végeznie. 2011 évvége, tragikus volt számára, álmában érte a halál. Testét gyógyíthatatlan kór támadta meg, agydaganat. Küzdeni is alig maradt ideje, olyan gyorsan, a kór felismerése után pár héttel ragadta el a halál. Horváth Gergely nagyszerű ember, jó barát volt, amihez hozzáfogott, ott 100%-ot akart teljesíteni.


A ünnepségen Horváth Gergely családja képviseletében, Kiss Judit leplezte le a névadó táblát, a terem bejáratánál.
A versenyt Pörczi Péter, sokszoros magyar bajnok testépítő is végigkísérte.
A verseny célja a szabadidő hasznos eltöltése, a versenyszellem fejlesztése volt. A résztvevők
Vas megye középiskolás korú fiú kollégistáiból verbuválódtak össze, és egyéni versenyben mérték össze erejüket.


Az díjazottak és eredményeik:
I.helyezett Vincze Márton 140 kg/ + 62,5 kg Berzsenyi Kollégium
II.helyezett Bozsek Benjámin 107,5 kg/+ 41kg Hollán Kollégium
III.helyezett Bogdán Milán 90 kg/+32,2 kg Nádasdi Kollégium /Csepreg/
IV.helyezett Vörös Krisztián 95 kg/+31 kg Brenner Kollégium
V.helyezett Balogh Péter 90 kg/+29 kg Hollán Kollégium /különdíj- legfiatalabb legerősebb/
VI.helyezett Bogdán Balázs 95 kg/+23 kg Brenner Kollégium

A + kg jelentése, amennyivel a testtömegénél többet emelt!

Fotógaléria a képekre kattintva látható.