Retro szlalomverseny, kis Moszkviccsal

Az idei év első szlalomversenyét rendezték meg a Varasd utcai bevásárló központ parkolójában, vasárnap délelőtt. A verseny „Retro„ Szlalom Kupa 2013 névvel, a Vas Megyei Autósport Szövetség szervezésében zajlott.

Fotógaléria a képekre kattintva látható.

A nem túl barátságos, esős idő ellenére, sokan voltak kíváncsiak az autós megmérettetés e formájára.

A saját autókkal érkezők közé, a helyszínen bérelhető kettő versenyautóval csatlakozhattak, akik szerették volna kipróbálni ügyességüket. A típust illetően változatos volt a felhozatal, hiszen kezdve a Trabival a Škoda 100 a „Kispolski”, Toyota, Suzuki, BMW, VW, de még egy igazi retro járgány, a Kresz parkból jól ismert, mini lábhajtásos Moszkvics is rajthoz állt.

S hogy a retro korszakot megidézzék a szervezők, igazi legendás helyi versenyzőket is meghívtak. Ahogy ezt hallhattuk, ők már akkor a rajtvonalnál álltak, mikor sokunknak még biciklire sem volt jogsink, és tátott szájjal bámultuk őket a versenypálya szélén.

Ők név szerint Magyar Miklós, Nagy István, Pék Sándor, Unger József, Horváth Ferenc, Virág Árpád, Végh Sándor. A verseny probléma és balesetmentesen zajlott, egy apró koccanás történt csupán, az is a start előtti szakaszon, egy figyelmetlen tolatás miatt.

Fotógaléria a képekre kattintva látható.