Új parkoló kerékpároknak

Lassan rám verik az ide látogatók, hogy csak a hibákat, hiányosságokat veszem észre, fotózom le, írom meg. Ezért most próbálok erre rácáfolva, egy fejlődést, egy jó dolgot is meglátni. Nemrég,  pár fotóval illusztráltam, a kerékpár elhelyezés kérdését a vasútállomás körül,

[…] Még a fákon is bicikli terem […]  címmel.

Most örömmel jelentem, előrelépés történt az ügyben, pár bicaj elhagyhatta a bokrokat, és egy új  kerékpártárolóba, kényelmesen beparkolhatott.

A tároló a taxi állomás mellett található, erre az állomás épületén elhelyezett tájékoztatók is felhívják a figyelmet.

Egyben arra is figyelmeztetnek a feliratok, hogy eztán senki a falnak, és korlátnak ne merje támasztani drótszamarát. Ezt, többé kevésbé sikerül is betartani, de ha valaki biciklit vezet, az még nem jelenti azt, hogy olvasni is tud.

Minden esetre köszönjük a lehetőséget, az új bicikliparkolót. 

4 hozzászólás “Új parkoló kerékpároknak” bejegyzéshez

 1. Az állomásnál áldatlan állapotok vannak kerékpár tárolással kapcsolatba Kulturált tárolók kellenének, nagyon sok, mert Szombathelyen rengeteg a biciklis. Igénytelenség mindenütt a városvezetés és a lakosság részéről is. Nem kerül egy nagy összegbe, ilyenekre kellene költeni a városi költségvetésből, nem nagy pénzecske kell hozzá! tudom ebbe nincs nagy biznisz, pénzlenyúlás, talán azért nincs a vezetés látókörébe.

 2. Igen, ide elfér nagyjából maximum 40 db bicikli. Ez is több, mint a semmi, de még mindig kevés. A főbejárat másik felén kellene megnézni a bicikli tárolót. Ha két méterrel arrébb rakták volna, máris +10 bicikli elférne. + minek olyan széles járda, a fal mellé is ki lehetne alakítani + tárolókat.
  Kerék nélküli, rozsdás, évek óta nem használt bicikliket is tárolnak ott.
  Gondolom ilyenről, hogy fedett biciklitároló, álmodni sem lehet…
  Az autók úgy parkolnak le, hogy még véletlenül sem fér be a biciklis. Mondjuk engem nem zavar, max meghúzom az oldalát…
  A kátyúkról ne is beszéljünk, katasztrófa az egész város. Ha van is 50 méter egyenes felületű bicikliút, az sem egyenes, hepe-hupa mindenhol…

 3. A másik oldalon tárolom a kerékpáromat. Általában van hely. A baj az, hogy időnként nem találom meg, mert ellopják.9 év alatt 7 kerékpár, mindig le volt zárva, volt úgy, hogy 2 zárral.Kár, hogy erre nincs megoldás.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.