Hová mutat a nyíl ? menni vagy nem menni

Magamon is észrevettem hogy a hosszúra nyúlt télben sok dolog mellett elhaladtam a szememig fejemre húzott sapkámban. Most hogy cseppet megenyhült az idő, sapkám lekerült szemem kinyílt és sorban észlelem a különös dolgokat, amikről persze be is számolok néha itt.

Ma egy fontos kérdést boncolgatva teszem fel a kérdést bár kinek aki tudja a jó választ. A Fő tér felől haladva a Szent Márton utca fele, bepillantottam jobbra a templom előtti kis utcába, ahol egy oszlopon megláttam egy útbaigazító táblát, ami egy illemhely megtalálásában lenne nagy segítség.

Főleg az idegen turistáknak, de a helyi népnek is sokszor jól jöhet egy útba eső WC. Na de hová mutat és irányít a tábla?

Próbáltam mindenféle irányból nézni, és mint régi helyi lakos percekig gondolkodtam, hol lehet a kitűzött célállomás. Sajnos még így, ennyi helyismerettel sem ugrott be hová kellene menni, ha a szükség ránk jön. Ebben az irányban kissé odébb a múzeumparkban valaha üzemelt egy nyilvános illemhely, ami még ma is ott van ugyan, de üzemen kívül lepattant állapotokat mutat.

Ellenkező irányban a klasszikus Fő téri amiről tudok. Így hát szegény idegenből érkezők, jóhiszeműen bolyonghatnak a nyíl irányában, de hiába. Végül elgondolkodtam hol is találnék a belvárosihoz hasonlót de csak egy újabb rég elfeledett, elhagyott és elhanyagolt hely ugrott be ebből a kategóriából, a Május 1 söröző mellett található. Úgy hogy e téren nem vagyunk valami jól eleresztve. A tábla pedig ha tényleg csak a karneváli állapotot idézi, jobb lenne ha lekerülne lassan, vagy legalább letakarnák a következő alkalomig. Ne tápláljunk hiú ábrándokat a WC-t keresőkbe. Ha viszont valóban van arra, csak én nem tudok róla, akkor én kérek elnézést, és örömmel üdvözlöm az új létesítményt, és üzemeltetőjét.