Megállók fekete báránya ?

Fekete bárány ?

Nem jutott más eszembe amikor nemrég láttam a Szova Zrt. embereit munka közben. Az elgyötört hulladéktárolókat cserélték le szép újakra az autóbusz megállókban és egyéb helyeken.

Ezek a zöld műanyag dobozok nem sokat bírnak, néha kigyulladnak és szabályosan elcsöppennek, vagy épp erős ütés vagy rúgás éri őket és kampec. De a lényeg most nem is a rongálásuk lenne, hanem a hiánya és annak miértje. Van ugyanis egy távolsági autóbusz megálló amire évek óta nem került ilyen gyűjtő alkalmatosság.

A megálló egyike a legforgalmasabbaknak, és a gyűjtő hiányossága miatt folyamatos a szemetelés e helyen. Várakozók eszegetnek, iszogatnak, cigiznek és miután végeztek a hulladékot nem tudják hová tenni. Magukkal csak nem viszik, ezért a busz érkezésekor egyszerűen csak elejtik, vagy bedobják a használaton kívüli területre a megálló mögött, és meg is van oldva.

Értem én hogy nem indulnak el a következő hulladéktárolót megkeresni, de azt nem értem mitől más ez a megálló, miért nem kaphat az oszlopra ő is egy zöld szépséget.

Miért lett ő a buszmegállók fekete báránya?

Ez a megálló természetesen most is kimaradt, pedig sorban lecserélgették a mellette lévőkről a tárolókat. Vajon miért van ez és meddig lesz így ?